СирОк чи неОК? Складники на етикетці можуть підказати про низьку якість плавленого продукту

10 Лютий, 2019 - 08:40
Усе, що варто знати про плавлений сирок.
На запит наших читачів ми разом із керівницею відділу тестувань Науково-дослідного Центру незалежних споживчих експертиз "ТЕСТ" Ніною Кільдій з'ясовуємо, з чого мають бути виготовлений справжній  плавлений сир. "За класичною технологією, плавлений сир — це продукт, виготовлений із твердого сиру, свіжого сиру, молочної сироватки, молока і масла, — пояснює експертка у коментарі газеті "Експрес". — Цю сировину подрібнюють, змішують, додають спеціальні солі плавителі (натрієва сіль лимонної, винної кислот тощо), які сприяють розчиненню білків. Після цього суміш витримують до трьох годин, а тоді нагрівають до 60 — 85 градусів, і ще гарячим фасують порціями. Коли маса охолоне, сирок матимеме відповідну форму: прямокутника, квадрата чи трикутника".

іСамооборона

Новини

15:41
Одне з нововведень: п'яних водіїв притягуватимуть не до адміністративної, а до кримінальної відповідальності.
11:14
Психологічне насильство - найбільш поширений вид насильства. Як правило, воно передує фізичному чи сексуальному.
17:03
Багато людей використовує державну допомогу не для оплати комунальних послуг, а на власні потреби. Чому так і що буде далі?
15:47
"Він знайшов ключик до сердець цієї частини нашої країни, яку ми безмежно любимо", - пишуть одні. "Демократія збанкрутувала", - зазначають інші.
11:45
Мешканцю будинку сплатити 2000 гривень моральної шкоди.
08:15
У понеділок наші предки очищали хату водою, а в четвер пекли паски.
18:10
Аби посіяти овоч на 10 сотих землі, треба вкласти щонайменше 800 гривень, розповідає фермерка.
16:30
"Перші три місяці жили в автомобільних фургончиках разом з іншими заробітчанами, збирали ягоди та виноград", - згадує Галина.
14:38
На полицях - порожньо. У морозильних камерах - нуль кілограмів м'яса! Все розкупили. Поляки кажуть, що українці.
15:03
Вправний господар стриже одну тварину машинкою 10 хвилин, ножицями - 15-20.
Орфографічна помилка в тексті:

Надіслати повідомлення про помилку автору?
Ваш браузер залишиться на тій же сторінці.